015 44 64 80

Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht omvat alle problematieken in de ruime zin waarmee u als persoon of familie in aanraking kan komen. Het personenrecht behandelt alle vragen in verband met de staat en bekwaamheid van personen, huwelijk, echtscheiding, onderhoudsgeld, afstamming en procedures betwisting vaderschap, adoptie, jeugdzaken.

Het huwelijksvermogensrecht maakt deel uit van het familierecht. Vragen in verband met het huwelijksstelsel, schenkingen binnen het huwelijk, erfenissen worden door onze advocaten gespecialiseerd in dit vakgebied behandeld.

U kan onder meer op ons kantoor terecht, als feitelijk of wettelijk samenwonende dan wel als gehuwde, met volgende vragen of problemen:

  • U wenst een echtscheidingsprocedure te starten;
  • U wordt gedagvaard in echtscheiding of in uitonverdeeldheidtreding;
  • U wenst een echtscheiding met onderlinge toestemming te bekomen;
  • U wenst een verblijfsregeling voor uw kinderen uit te werken;
  • U wenst onderhoudsgeld / alimentatie te bekomen;
  • U wil een tijdelijke/voorlopige maatregel om een crisissituatie onder controle te krijgen;

Familiale bemiddeling

Ons kantoor treedt eveneens op als bemiddelaar in familiezaken, zowel voor gehuwden, als voor wettelijk en feitelijk samenwonenden. De bemiddelaar brengt beide partijen naar de onderhandelingstafel en helpt hen bij het tot stand brengen van een overeenkomst. Heeft u nood aan een familiale bemiddelaar? Laat u bijstaan met expertise door Veerle Longrée.

Bewindvoering

Ons kantoor wordt geregeld aangesteld als bewindvoerder over de persoon en/of de goederen. Hiervoor staan onze advocaten Annick Lemmens en Veerle Longrée u graag te woord.


Heeft u een vraag voor ons kantoor?
Bijstand of advies nodig?

Neem geheel vrijblijvend contact op:

advocaat@deridder-law.be

015 44 64 80
© 2021 De Ridder, Lahousse & Partners - BTW BE 0472.644.970 - factuurvoorwaarden - beroepsaansprakelijkheid - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Advocatenkantor De Ridder, Lahousse & Partners gebruik van cookies. Meer informatie   OK